Organik bütün kakule
Kakule Nedir?
Kakule bitkileri (Elettaria cardamomum) genellikle tropik ormanların yakınlarındaki yüksek ve gölgeli alanlarda, nispeten yüksek yağış miktarına sahip bölgelerde yetişir. Bu koşullar esasen Güneydoğu Asya ve Orta Amerika'da bulunur. Kakule, yeşil kakule olarak da bilinir ve zencefil ile ilişkilidir. Kakulenin lezzetli, tatlı ve keskin bir kokusu vardır. Kakule, bergamot, limon ve kafur tadındadır. Baklalar hasat edildikten sonra kurutulur ve ardından mat yeşil bir renge dönüşür. Uzunlukları 1.5 ila 2 cm arasındadır.
Sağlıklı Özellikler Kakule Tohumları ve Uygulamaları
Kakule, demir, kalsiyum, potasyum ve manganez gibi birçok mineral içerir. 1 yemek kaşığı, günlük önerilen manganez miktarının %80'ini içerir. Kakule, kavrulmuş kıyma ve pişirilmiş sosisler gibi birçok yemekte ince bir tat katmak için kullanılır. Ayrıca birçok Doğu ve Afrika yemeğinde yaygın olarak kullanılan bir baharattır. Kakulenin çok belirgin bir tadı vardır. Eğer fazla kullanırsanız, baskın bir tat verir...